Doula


Als doula bied ik je praktische, emotionele en professionele ondersteuning tijdens de zwangerschap, de bevalling en in de eerste periode daarna. Ik ben er om je een zo positief mogelijke bevalervaring en fijne start met je kindje te geven; waar en hoe je ook wilt bevallen.

Uit onderzoek is gebleken dat bevallen met een doula naast je, zorgt voor kortere bevallingen, minder keizersneden, minder kunstverlossingen (tang, vacuüm), minder gebruik van medicamenteuze pijnbestrijding, een betere APGAR scores van de pas geboren baby, hogere tevredenheid over de bevalling en een sneller herstel bij de moeder. 

Ik begeleid je als je alleen bent, als je een partner hebt, als je thuis wil bevallen, als je in het ziekenhuis wil bevallen, als je zo natuurlijk mogelijk wil bevallen, als je graag met pijnbestrijding wil bevallen, als je middels een keizersnede gaat bevallen, als de bevalling spontaan begint, als je ingeleid wordt, bij een eerste zwangerschap, bij een volgende zwangerschap, als je in bad wil bevallen, als je nog geen idee hebt hoe je wil bevallen, als de bevalling anders loopt dat je verwacht had en eigenlijk alles wat je nog meer kunt bedenken.
Ik ben er voor elke zwangere vrouw en haar eventuele partner, onvoorwaardelijk. 

Als doula sta ik achter je. Ik hou je hand vast, luister naar je en geef tips. Ik geef je een massage als je daar behoefte aan hebt. Ik ondersteun je partner en geef hem de ruimte om er helemaal voor jou te zijn. Kortom, we zorgen samen dat jij je helemaal kunt overgeven aan het geboorteproces, dat je je veilig voelt en dat je met een positief gevoel kunt terugkijken op de geboorte van je baby.

Doula begeleiding stap-voor-stap

  • We beginnen natuurlijk met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We hebben het over wat je verwacht van mij als doula en wat je verwachtingen van de bevalling zijn. Ook bespreken we of er bijzonderheden zijn waar ik van op de hoogte moet zijn voor een goede begeleiding. 
  • Tijdens de zwangerschap kom ik 2 keer bij je langs. We bespreken in deze gesprekken het geboorteproces, je geboortewensen en eventueel handvatten voor je partner om een geweldige steun en coach voor je te zijn tijdens de bevalling. Daarnaast gaan we ook praktisch aan de slag met oefeningen voor bijvoorbeeld ontspanning die je tijdens de zwangerschap zou kunnen gebruiken.
  • Tijdens de gehele begeleiding kun je mij via e-mail en WhatsApp bereiken als je vragen hebt.
  • Vanaf 37 weken zwangerschap ben ik dag en nacht bereikbaar.
  • Als de bevalling begonnen is neem je contact met mij op en bespreken we hoe het gaat en of je wil dat ik kom. Vanaf dat ik bij je ben blijf ik tot de baby geboren is en nog even daarna. Als het voor jou ook goed voelt vertrek ik weer.
  • Ik kom in de kraamweek even langs om te kijken hoe het met jullie gaat. We bespreken hoe de bevalling verlopen is en hoe jij er op terug kijkt.
  • Als je baby ongeveer 6 weken oud is kom ik nog een keer langs en sluiten we de begeleiding af.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op!
Vermeld in je bericht je woonplaats, wensen, gezinssamenstelling en uitgerekende datum.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram