Meer 

Geboortecursus

Een geboortecursus van 3 uurtjes waarin ik jullie meeneem door de bevalling. Welke fases zijn er en wat kun je verwachten. We bespreken wat je zelf aan voorbereiding kan doen en hoe je partner je tijdens de bevalling kan ondersteunen. We gaan ook praktisch aan de slag met ontspanning en natuurlijke manieren om pijn te verlichting. Voor deze privé cursus kom ik bij jullie thuis langs.

Zwangerschapsmassage

Door je te laten masseren kun je even heerlijk ontspannen. Een zwangerschapsmassage is een zachte massage die gericht is op je zwangere lichaam. Het draait vooral om het contact maken met je lichaam en je baby. Je hoeft er de deur niet voor uit, want ik kom lekker bij je thuis en neem zelf doeken en olie mee.
In overleg bepaal je zelf welke massage je wil; een volledige lichaamsmassage of liever een deelmassage.

Draagconsult

Wil je je baby gaan dragen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of weet je er al wel wat van maar heb je nog wat vragen? Ik help je op weg in de draagwereld. In een draagconsult van ongeveer 90 minuten kijken we samen wat je al weet en geef ik je uitleg over de rekbare doek, een geweven doek en/of een ringsling. Ik neem mijn draagpoppen mee, zodat we ook samen kunnen oefenen. Je krijgt van mij de uitleg op papier, zodat je zelf verder kunt oefenen. 

Ouder & Kindcafé

Elke eerste woensdag van de maand organiseer ik in de bibliotheek van Zuidlaren (Drenthe) het Ouder & Kindcafé. Van 10:00 - 11:30u ben je welkom (met je kind(eren)) om gezellig een kopje koffie of thee te komen drinken en bij te kletsen met andere ouders/grootouders/gastouders.
Regelmatig wordt er een gastspreker uitgenodigd. Meer informatie hier over kun je vinden op de 
Facebookpagina.

Borstvoeding

Borstvoeding

In Nederland nemen veel zwangeren zich voor borstvoeding te gaan geven. Toch loopt het aantal baby's dat uitsluitend borstvoeding krijgt terug van 80% bij pasgeborenen naar 39% bij baby's van zes maanden oud (TNO).

Voor mijn opleiding tot doula heb ik daarom een scriptie geschreven met als onderwerp 'Borstvoeding en wat je als doula kan bieden'. Hierin beschrijf ik de huidige situatie binnen Nederland (2019), wat er vanuit onderzoeken geadviseerd wordt aan moeders en hoe je deze informatie als doula met de ouders die je begeleidt kunt delen.
 

Deze scriptie is niet alleen voor doula's interessant, maar zeker ook voor andere hulpverleners die met zwangeren en pas bevallen vrouwen werken. En niet in de laatste plaats natuurlijk ook voor de zwangeren en pas bevallen vrouwen die zich willen verdiepen in het onderwerp. Vooral het 3e hoofdstuk biedt veel praktische informatie, bronnen en tips om van die borstvoedingsperiode een hele mooie tijd te maken. 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram